El col·lapse de les civilitzacions – 1

El col·lapse de les civilitzacions (I)

 Realment ens podem trobar sense electricitat?, debat actual. Significa tot això el inici de un col•lapse de la civilització actual ?

Col•lapse, es la paralització de les activitats de qualsevol mena, així, tota activitat es susceptible de quedar inactiva, algunes vagades el col•lapse s’ha aplicat al final de certs imperis, o a la decadència accelerada de algun país. En termes arqueològics el col•lapse Maya es una de les grans incògnites no desxifrades, no obstant sempre en aquets tipus de processos hi ha uns elements que se repeteixen, que son: el canvi climàtic, els grans moviments demogràfics i la corrupció generalitzada

El canvi climàtic, els grans moviments demogràfics i la corrupció generalitzada son circumstàncies normals en els nostres dies, també d’excessiu legalisme encalla moltes iniciatives.

El col•lapse mes proper per nosaltres seria la caiguda del Imperi Roma. El període compres entre el segla III i el V de la nostra era coincideix amb el final del bon clima, que fa que el pobles bàrbars, les tribus germàniques, i les tribus d’Asia central, tots afectats per la fam envaeixin Europa posant fi al imperi.

Em permeto transcriure el prefaci de el llibre de l’Isabel Rodà de Llanza – AHIR ROMA, AVUI NOSALTRES- molt il•lustratiu per comparar el grau de civilització assolit entre segles I-IV i com varem decaure en la decadència de la negra Edat Mitjana.

“La petja cultural que hem heretat del món romà és encara més vigent que mai. Ells van crear la primera globalització establint un imperi multiètnic, amb llengües vehiculars:el grec, principalment a Orient, i el llatí, que es va convertir en el que en podríem dir l’anglès de avui. Van posar en circulació un sistema monetari únic, com l’euro actual, i tenien un mercat que abastava tot l’imperi i un dret ben avançat al seu temps. Sabien gestionar el reciclatge, les escombraries i els envasos sense retorn. Eren habituals el biquini, les illes peatonals i la limitació de circulació, el servei de bombers, les piscifactories, l’arquitectura prefabricada… Tenien idees clares sobre l’ecologia i el medi ambient, les eleccions i els candidats, les pandèmies i com anomenar el temps. La ciència econòmica i el canvi climàtic no els van ser aliens. Coses tan nostres com el calçots, l’afany boletaire o la barretina els troben en al món romà.

Una forta herència cultural que evidencia la necessitat de no menysprear el món clàssic, perquè qui perd els orígens perd la identitat.”

Reflexionem; el canvi climàtic es innegable, de la corrupció ens en informem cada dia als telenotícies, els moviments demogràfics des de   Africà i Àsia a Europa son les peteres del Mediterrani i els camps de refugiats de Grècia i Turquia, els incidents a la frontera Bielorrússia Polònia de aquest dies.

La compra de les principals empreses del país per Fondos de Invasió de no se sap d’on surten, també es una invasió encoberta. Desprès de tot això, REFLEXIONEN, tot i que no ens servirà de res, perquè, els cicles son imparables, això ja ho pronosticava l’ empordanès Alexandra Deulofeu (1903-1978)……… (continuarà)

Feu un comentari

Verified by MonsterInsights