Cassà any 2000, el GREC –Grup de Recerca i Estudis Cassanencs – comença la seva activitat vinculat a l’arxiu municipal 

El 13 de gener de l’any 2000, es va reunir per primera vegada el GREC – Grup de Recerca i Estudis Cassanencs- per iniciativa de la Regidoria de Cultura de l’ajuntament de Cassà de la Selva i amb l’assessorament del l’Arxivera Municipal. Des d’aquesta data i de manera continuada en el temps, l’activitat del GREC, sempre ha estat sota l’empara de l’ajuntament.

Els impulsors d’aquest grup  van ser  el  Regidor de Cultura en aquell moment, Xavier Alberti, i l’Arxivera Municipal, Dolors Grau, el  regidor  Xavier Romero  i també Montserrat Gener, M. Dolors Saura, Joaquim Massa, Joan Maymí, Joan Riera, Joaquim Mundet, i Xavier Niell  entra altres. No es fins al setembre de l’any 2019 que el GREC, es transforma en Associació Cultural  GREC. El gener de 2023 complirà 23 anys.

El proper dissabte esdevindrà un dia de JOIA per la gent del GREC, ja que culminarà  en part un projecte ambiciós, que es va començar fa tres anys: la consolidació de l’espai museïtzat “Joies de l’església de Cassà”. Ja l’any passat per aquestes dates es va fer una presentació dels treballs efectuats durant el 2021. L’acte de dissabte que ve és més rellevant, ja que representa la consolidació de l’espai. Podem presentar les 58  pedres de la portalada romànica del segle XII, la reproducció en  dibuix de la portalada completa a mida real, el rellotge de 1599, la campana de 1644, la senyera de l’Orfeó Catalunya, la maqueta del altar barroc, i altres elements  relacionats  amb l’església i el nostre poble.

Esteu tots convidats,  el dissabte dia 17 de desembre a  2/4 de 12 a l’Església Parroquial, en la presentació i posterior obertura del espai museïtzat; sincerament crec que val la pena i us sorprendrà.

Les intervencions programades son molt interessants; Imma Brull de 4Restaura ens explicarà els treballs d’extracció de les pedres romàniques de les parets del campanar i la seva posterior neteja i restauració; Jordi Sagrera exposarà el procés  interpretació de les pedres per obtenir una reproducció dibuixada de la portalada; i Josep Lluis Òdena encarregat del projecte museístic ens presentarà el seu treball.

També intervindran: Mossèn Enric Plantés Rector de la Parròquia; el Regidor de Cultura, Joan Casabó; el Director Territorial de Cultura Josep Calatayud; el vicepresident de la Diputació de Girona, Pau Preses; i l’alcalde de Cassà Robert Mundet.

Us hi esperem! 

Feu un comentari

Verified by MonsterInsights