Alcaldes que eren tapers o tapers que varen ser alcaldes: Salvi Rodà

Salvi Rodà i Alemany (1905-1968)  Alcalde de Cassà (1945-1953)

En Salvi és el sisè fill d’una família de 12 germans, nascuts tots ells al carrer del Molí cantonada Baixada Mossèn Cinto, a Can Santjoan, en una família molt religiosa i tradicionalista.

En els primer dies de la Guerra Civil, el comitè local el retingué a Can Vall-llovera, convertida en presó provisional, juntament amb altres cassanencs de dretes, amb l’ excusa de salvar-los de les accions del comitè de Salt, anomenat “Las Huestes de Atila”.

Va ser nomenat alcalde pel governador civil de Girona el 1945 succeint  a Josep Mestres i Martí a la seva vegada nombrat per la “2º Comissio Gestora” després de l’ entrada dels nacionals a Cassà al febrer de 1939. Com alcalde li daven l’acabament de l’actual Rambla 11 de Setembre i les graderies del Camp de Futbol.

Organitza els segons Jocs Forals de 1950 (els primers van ser al 1922) que foren un gran impuls a la normalització del català escrit, sota l’excusa de la poesia.

Des de petit ajudava al seu pare Salvi Rodà i Casañes (1860-1924) en el negoci familiar del cafè i en l’àmbit del suro,  en l’elaboració de la fórmula d’aglutinar granulat de suro per fer aglomerats. 

De formació mercantil, fou comptable de l’empresa Ginesta de Quart i al 1952 al fundar-se  la “Cooperativa de Productores de Desperdicios de Corcho- El Trust”, va ser nomenat gerent fins la seva mort.

Feu un comentari

Verified by MonsterInsights